Broeze bouwt mee aan Eurostarterminal Amsterdam centraal

Broeze bouwt mee aan Eurostarterminal bij spoor 15 op Amsterdam centraal

Na het slopen van een tijdelijke bouwkeet met de onderliggende staalconstructie wordt een geheel nieuwe terminal gebouwd. Het tekenwerk is inmiddels klaar. De productie van de staalconstructie is nagenoeg gereed en zal in de loop van oktober worden gemonteerd.

Herinrichting Zuidasdok Amsterdam

Herinrichting Zuidasdok Amsterdam

De afgelopen maanden is Broeze druk bezig met de herinrichting van de Strawinskylaan aan het project Zuidasdok in Amsterdam en de noordelijke Randstad. De bereikbaarheid via de weg en openbaar vervoer wordt hier sterk verbeterd.

CO2 Prestatieladder voor een duurzaam werkproces

Naast het borgen van kwaliteit en veiligheid, volgens bovenstaande normen, staat Broeze ook voor een duurzaam werkproces. Om dit verder te verbeteren én uit te dragen is Broeze bezig te certificeren voor de CO2 prestatieladder niveau 3. Het belangrijkste doel is om binnen ons eigen werkproces verdere energiebesparing te bewerkstelligen én daarmee de CO2 uitstoot te verlagen.

Nieuwe Gate E4 voor Vliegveld Schiphol

Broeze Nijvedal heeft in opdracht van Volkerrail een mooi project afgerond in Amsterdam. Voor de luchthaven Schiphol is er gebouwd aan een nieuwe liftschacht en toegangstrap voor Gate E4. De miljoenen passagiers gaan elke dag via de nieuwe Central Security naar Gate E4.

Station Bussum-Zuid

In samenwerking met, Bouwbedrijf K. Dekker uit Warmenhuizen, hebben we het nieuwe station Bussum-Zuid gerealiseerd. De opdracht bestond uit het leveren, produceren en monteren van 2 liftschachten, een traverse en 2 toegangstrappen. Het geheel was een Design and Construct (D&S) opdracht.

Project Swift van Corbion

In opdracht van Corbion is in samenwerking met diverse partijen een proeffabriek gebouwd om een nieuwe technologie te testen. Broeze heeft in dit project de productie en montage van het structure steel inclusief basic design engineering en detailengineering voor haar rekening genomen.

Geluidswanden voor de olie en gas industrie

Bakker Oilfield Supply Coevorden. Mobiele geluidswanden worden ingezet bij boringen op locatie.De wanden zijn door hun constructie snel te monteren en demonteren. De ballastblokken vormen een grote stabiliteit.Door het inzetten van deze geluidswanden worden overlast voor mens en milieu tot een minimum beperkt.

Grolsch-Bierbrouwerij

In de nieuwe brouwerij van Grolsch heeft Broeze, in opdracht van tankbouwer Holvrieka Ido, de inspectie-platforms geleverd.

 

De platforms op de tanks worden gemonteerd als de tanks nog horizontaal liggen. Na plaatsing van de tank op de fundatie begint de montage van de delen tussen de tanks. De montagehoogte is dan circa 20 meter. Bij deze montage wordt dan ook een veiligheidsplan en een kraanhijsplan geschreven, zodat onze monteurs goed zijn geïnstrueerd en veilig kunnen werken.

Storage container offshore

Storage container offshore DNV 2.7.1/ EN 12079. Rotor transport container. Enkele zijn geproduceerd onder DNV 2.7.1. Norm gecertificeerd EN.12079

Pyrolyse fabriek Hengelo

Een mooie Twentse samenwerking voor de realisatie van een Pyrolyse fabriek van BTG-BTL. Deze fabriek gaat olie winnen en leveren uit resthout. Genoeg voor 8000 huishoudens. Broeze realiseerde de combuster, de riser, de electrical room en de controlroom evenals het bodywork in de fabriek.

 

Na productie werd de engineering voortgezet in de hallen van Zeton in Enschede waar het geheel in een twintigtal modules wordt opgebouwd.

Framebouw

Een procesframe voor de chemische industrie in productieproces voor onze opdrachtgever. Hierin wordt een complexe installatie gebouwd. Tijdens de ontwerpfase is er optimaal afstemming tussen de framebouw en procesbouw. In een laatste fase wordt het procesframe bekleed met brandwerende panelen

Amsterdamse bruggen

Renovatie en vernieuwing van 4 stalen ‘luie’ trappen in opdracht van VolkerRail. Het KARGO project ( Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Ondehoud) heeft tot doel de technische staat op de huidige en toekomstige eisen af te stemmen met verlenging van de levensduur.Het weekend van 2/3 november 2013 werden deze trappen gemonteerd.

Pick up & Lay Down machine

Bakker Oilfield Supply Coevorden. Pick Up en Lay Down machine voor de gas en olie industrie. Machine wordt ingezet bij het veilig transporteren van boorbuizen. Boorbuizen worden door de machine van de buizenstelling opgepakt en aangeboden op de boorvloer.

Modulaire framebouw

Modulaire framebouw voor de Engelse markt waarin industriële processen op schaal worden gesimuleerd. Broeze Nijverdal is verantwoordelijk voor het engineren van de frames waarin de processen gesimuleerd worden. In deze fase worden alle vloersparingen en leidingwerk, die nodig zijn voor tanks, al meegenomen. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de fabricage en montage van deze frames.

Basisconstructie Biogasinstallatie

Het engineren van, door middel van uitwisseling van elkaars 3D bestanden, produceren en monteren van stalen basisconstructies ten behoeve van biogasinstallaties voor Cirmac International B.V.).

Ondersteuning constructie trilzeven

Projectgegevens: Ondersteuningsconstructie voor trilzeven. Opdrachtgever: Nijhoff grindmaatschappij. Het leveren van ondersteuningsconstructie met toegangstrap en stortkokers.

Liftschachten station Bussum Zuid

Op het perron Bussum Zuid zijn in opdracht van dekker uit Krabbendam 2 liftschachten geplaatst en ondersteuningen van de trapdelen. Hiermee worden de perrons toegankelijker gemaakt. Ook de perrons van Purmerend en Maarn zullen binnenkort deze wijziging ondergaan.

Liftschachten bereikbaarheid perrons

Broeze Nijverdal is in opdracht van Aannemingsbedrijf K. Dekker B.V.  gestart met de aanpassing van station Bussum Zuid. Op deze locatie wordt een nieuwe traverse gebouwd met 2 stalen liftschachten in het kader van het verbeteren van de toegankelijkheid. Nog voor de kerst wordt gestart met de staalconstructie en hekwerken.

Buurtsporen Utrecht

Nieuwe hekwerken en rvs trapleuningen zijn gerealiseerd op het station Utrecht. De oplevering was op 15 september in opdracht van Heijmans.

Station Nijverdal

Broeze heeft deze opdracht op basis van design & construct aangenomen. In april 2012 startte de engineering en twee bruggen werden drie maandan later al geplaatst. De werkzaamheden voor Broeze bestonden daarnaast uit zes trapcombinaties, stalen leuningen sierelementen voor lampen en hekwerken, aluminium wandpanelen, luifels, liftschachten en de stalen bruggen.

Renovatie spoorbrug te Bareveld

Project: STAR. Opdrachtgever: Strukton Railinfra Noord. Toeleveren van strijkregels, puntstukken, brandplaten en bordessen.

Fietsviaduct Station Apeldoorn

In opdracht van Heymans Beton en Waterbouw Nijkerk heeft Broeze o.a de hekwerken gerealiseerd van het fietsviaduct van het station Apeldoorn.

Station Dronten

Als onderdeel van de nieuwe Hanzelijn was Broeze verantwoordelijk voor de afbouw van station Kampen en Dronten in opdracht van hoofdaannemer Hegeman.

Station Kampen

In opdracht van hoofdaannemer Hegeman leverde Broeze de liftschachten en twee imposante brede stalen trappen.

Inspectiebordes spoorbrug Deventer

In opdracht van Volker Rail heeft Broeze de verlenging en toegankelijkheid van een inspectiebordes gerealiseerd aan de spoorbrug in Deventer

CombiPlan tunneltrace Nijverdal

De montage van de twee stalen loopbruggen van 38 en 40 meter werden in juli 2012 moeiteloos afgerond. Tevens zijn in november de 2 liftschachten geplaatst evenals de luifel. Alle werkzaamheden van Broeze zullen tot medio maart 2013 duren.

Kolomschalen CS Amsterdam

Voor opdrachtgever Aannemingsmij. ABM B.V. hebben we geperforeerde aluminium kolomschalen met blinde bevestiging waarvan de binnenzijde is voorzien van geplastificeerde isolatie t.b.v de akoestiek geleverd en gemonteerd in de middentunnel van het Centraal Station in Amsterdam.

Terrassen Bonairepier in Almere

In opdracht van Goossen Te Pas Bouw realiseerden we 14 volledig afgemonteerde terrassen voor de Bonairepier in Almere. Deze zijn vervoerd en gemonteerd aan de achtergevels van de woningen boven het water. Het grootste bordes heeft een afmeting van 9,5 x 4,2 mtr en zal met speciaal transport worden vervoerd.

Van der Valk Tiel

De werkzaamheden bij Van der Valk in Tiel zijn inmiddels afgerond. Een nieuwe luifel en een nieuwe entree verwelkomt de gasten op luxe gastvrije wijze.

Vapiano Amsterdam

In opdracht van Vapiano heeft Broeze Nijverdal meegewerkt aan het realiseren van het 4e Vapiano restaurant in Nederland en het 2e restaurant in Amsterdam. Vapiano PIZZA, PASTA en BARketen van Duitse oorsprong. In de kelder van het gebouw THE BANK is door Broeze Nijverdal een extra verdiepingsvloer gemaakt. De glas balustrade is ook door Broeze geleverd.

14 appartementen Schalkhaar

In opdracht van Ter Steege Bouw Rijssen realiseerde Broeze Nijverdal o.a de galerijen incl. glaswand, het balkonhekwerk, staalconstructie in trappenhuis en vluchttrappen.

Machtella Bennekom

In opdracht van Hegeman Bouwgroep Almelo bouwden we mee in het Baron van Wassenaerpark in Bennekom aan 4 gebouwen voor zorg- en woonfuncties. Het 3e gebouw is Machtella. Een rond appartementengebouw met 33 appartementen en een binnentuin.

Heerlijk Recht Leiderdorp

Als ketenpartner, werkend met een uitgebreid 3D BIM Model, is dit project tot stand gekomen voor opdrachtgever BouwXs in Almere

Esthetisch staal: Reclamezuil van der Valk

Ontwerpen en realiseren van reclamemast voor hotelketen van der Valk. Circa 25 meter hoge mast met 2 grote reclamevlakken bij hotel van der Valk Zuidbroek Het top bordes is te bereiken door middel van een klimladder in de mast.

Renovatie Castello flat Almelo

Project: Renovatie Castelloflat in Almelo. Opdrachtgever: Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis Groot onderhoud aan 123 appartementen in Almelo. Levering en montage van. balustrades, zonneluifels, glazen schermen en staalconstructie siergevel.

Zilverpark Lelystad

Opdrachtgever: Ter Steege Rijssen B.V. Nieuwbouw 8 kantoren en appartementengebouwen in een gevarieerde hedendaagse stijl. Levering en montage van trappen, hekwerken, complexe gebogen balustrades vakwerkspantconstructies en staalconstructies.

Roombeek Enschede

Project: Voorzieningencluster Roombeek. Opdrachtgever: Te Pas Bouw Enschede. Onderdelen zijn constructiestaal, spiltrappen, steektrappen met bordessen aan buitengevels, steektrappen met bordessen binnentoepassing, videhekwerk en balkonhekwerk.

Centrumplan Eibergen

Project: nieuwbouw van appartementengebouw. Opdrachtgever: Van Wijnen uit Eibergen.

Stadsvelde Enschede

Project: Gezondheidscentrum en 40 appartementen Stadsvelde. Opdrachtgever: Bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman. Levering en montage van: Constructief staal, zonneluifels en trappenhuis.

Leidsche Rijn

Project: 80 appartementen Leidsche Rijn. Opdrachtgever: Ter Steege Rijssen B.V. Levering en montage van trappen, hekken, hellingbanen en bouwkundig staal in de galerijen. Kolommen voor galerijondersteuning.

De Laares Enschede

Project: 48 appartementen de Laares. Opdrachtgever: Bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman. Levering en montage van trappen en hekken.

De Geren Zwolle

Project: 83 appartementen t.b.v. studentenhuisvesting. Opdrachtgever: Hegeman Bouw Almelo.Stalen galerijen, trappenhuizen en stalen gevels.

Uitbreiding stadion De Grolsch veste

Project Uitbreiding stadion De Grolsch veste Enschede van Aannemer Bouwcombinatie uitbreiding Grolsche veste stadion v.o.f. Leveren en monteren van 650 meter hekwerk voor 4 noodtrappenhuizen. Hoofdtrap in de voorbouw inclusief 200 meter hekwerk. 126 meter videhekken met vloerrand afwerkingsprofielen.

Centrumplan Olst

Leveren en monteren van trappen, videhekken, franse balkonhekken en een brandwerend scherm.

Bussumse watertoren

Broeze Nijverdal bouwde mee aan de renovatie van de Bussumse watertoren. Uitgeroepen tot duurzaamste bedrijfsgebouw van 2011. Het voorziet in haar eigen energiebehoefte en zuivert haar eigen afvalwater. Broeze Nijverdal leverde en monteerde het staalskelet voor de watertoren. Tevens waren we verantwoordelijk voor de realisatie van het noodtrappenhuis in de zijgevel van het paviljoen. De doorbraak van de toren naar het paviljoen, het hekwerk en het trappenhuis in de toren. Deze verschaft toegang tot de toren.

ISO 3834-2

Na onze certificering van NEN-EN-1090 was het behalen van ISO 3834-2 een logisch gevolg. Hierdoor tonen we aan de meest geschikte toeleverancier te zijn voor offshore laswerkzaamheden en laswerk in andere kritische sectoren.