0548 - 610730

Uitdagend offshore project in opdracht van Krohne Oil&Gas

Uitdagend offshore project in opdracht van Krohne Oil&Gas

In opdracht van Krohne Oil &Gas produceren wij een verticaal skid voor offshore toepassing. Het skid zal worden gebruikt in de Deense en Noorse wateren en valt daarom onder specifieke eisen van de Norsok-standaard. Voor Broeze is dit het eerste offshore-project van deze omvang. Het projectteam van opdrachtgever, DNV-GL en Broeze werkten nauw samen om de vereiste kwaliteit te behalen en te waarborgen.

Onze werkzaamheden

Binnen dit project bestaan onze werkzaamheden uit het produceren van een leidingskid met een afmeting van 4,5 x 3 x 12 meter. De leidingen en diverse apparaten worden bij Krohne Oil&Gas in Dordrecht ingebouwd. Na afname zal het offshore skid gebruikt worden in de Deense en Noorse wateren.

Kwalificaties

Voor dit project geldt dat het skid onder de NEN-EN 1090 exc 3 valt, met een aanvulling van de Norsok-standaard. De Norsok-standaard vindt zijn oorsprong in de Noorse petroleumindustrie en geeft de standaard aan voor veiligheidsvoorschriften van installaties op offshore locaties. Juist deze Norsok-standaard gaf nogal een aantal uitdagingen op materiaal en lastechnisch gebied. Door een gezamenlijke aanpak met onze opdrachtgever en de offshore keuringsinstantie DNV-GL, heeft het projectteam van Broeze deze uitdaging op een juiste wijze aangepakt.

De hijspunten van het frame kregen speciale aandacht en de materiaalsoorten en de laskwalificaties lagen op een bijzonder hoog niveau.

- Jeroen Besten

Productie

Het skid is geheel geproduceerd in de productiehallen van Broeze. Eerst zijn de vloervelden samengesteld. Er is zo veel mogelijk in laspositie (onder de hand) afgelast. Door het grote aantal doorlassingen was dit de ideale werkvolgorde. Na deze fase zijn de vloervelden samengesteld met het overige staal tot een skid met een totaal gewicht van 17000 kg. De hijspunten van het frame kregen speciale aandacht en de materiaalsoorten en de laskwalificaties lagen op een bijzonder hoog niveau.

Transport

Gezien de afmetingen en het gewicht van het skid werd het geladen op een dieplader en ging het transport onder begeleiding naar Krohne Oil&Gas.

Gezien de afmetingen en het gewicht van het skid werd het geladen op een dieplader.

Documentatie

Na oplevering zal er een turnover package worden geëist. Deze documentatie bevat o.a. materiaalcertificaten, laskwalificaties, lasserskwalificaties, gegevens van lasonderzoeken, keuringsrapporten en technische conserveringsdocumenten. Door de specificaties en aanvullende Norsok eisen was het een uitdagend project voor het projectteam van Broeze. De opgedane ervaringen in dit project zullen in volgend project weer goed van pas komen!