Kwalificaties

CE-certificaat NEN-EN 1090
Wij zijn bevoegd een CE-conformiteitsverklaring af te geven op geconstrueerde staalconstructies in de executieklassen 1 t/m 4. Dit is een wettelijke verplichting vanaf 1 juli 2014. Hiermee zijn wij volledig voorbereid op de toekomst als betrouwbare partner.

 

ISO
Wij werken volgens dit kwaliteits- en controlesysteem. Deze certificering hebben we sinds 11-12-2008.

 

VCA
Ons bedrijf is VCA gecertificeerd volgens internationale en nationale normen. Hiermee staan we voor continue verbetering en duurzame bedrijfsvoering. Alle projecten van Broeze worden uitgevoerd volgens een geïntegreerd managementsysteem, waarin aangegeven is hoe de aandacht voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu verweven is in de bedrijfsprocessen. Het managementsysteem is gecertificeerd op basis van de eisen uit de NEN EN ISO9001 VCA*.

 

NQA-1
Broeze heeft vanaf 2005 diverse ingangen gecreeërd voor o.a. levering aan de nucleaire industrie. Dit heeft inmiddels geleid tot een sterke marktpositie in de centrifugetechniek. Kwalificatie hiervoor vindt plaats in de vorm van een commercial grade survey. Dit is de standaard voor Quality Assurance Programma Requirements for Nuclear Power Plants. Deze positie is tot stand gekomen door een auditteam uit Frankrijk, Engeland en de USA, met extreem zware kwalificatie-eisen. Naast de standaard eisen zoals ISO 9001 en VCA certificering gelden bovendien de eisen vanuit NQA-1.

 

NEN 1090
Broeze Nijverdal heeft een gekwalificeerd fabrieksproductie beheersingssysteem (FPC) conform de NEN EN 1090-1. Het FPC systeem waarborgt de procedure / kwaliteitsysteem / kwaliteitsplan / productieplan / afgifte CE markering.

 

3834-2
Broeze is 3834-2 gecertificeerd. Dit is de meest uitgebreide certificering van het kwaliteitsborgingssysteem. Door de meest uitgebreide certificering is Broeze de geschikte toeleverancier voor offshore laswerkzaamheden en laswerk in andere kritische sectoren.

 

Vanaf de orderacceptatie tot aan de productafname worden alle stappen nauwkeurig volgens de kwaliteitsprocedures uitgevoerd. Daarom bent u verzekerd dat wij aan alle kwaliteitseisen hebben voldaan. De ISO 3834-2 certificering geldt ook voor de verzorging van niet destructief onderzoek (NDO), het lassen vanuit gecertificeerde lasmethodebeschrijvingen (WPS, LMB), het lassen volgens de lasmethode kwalificatie (WPQ, LMK), de juiste toepassing en geconditioneerde opslag van lastoevoegmaterialen, het onderhoud aan lasapparatuur, het opleiden en kwalificeren van lassers, visueel onderzoek van de las (NEN-EN-ISO17637) en materiaaltraceerbaarheid. Het hanteren van de ISO 3834-2 certificering betekent een waarborging voor de kwaliteit van uw product.

 

De kwaliteitsborging volgens ISO 3834-2 staat beschreven in het Broeze kwaliteitshandboek lassen.

 

CO2 Prestatieladder (niv. 3)
Naast het borgen van kwaliteit en veiligheid, volgens bovenstaande normen, staat Broeze ook voor een duurzaam werkproces. Om dit verder te verbeteren én uit te dragen is Broeze bezig te certificeren voor de CO2 prestatieladder niveau 3 (zie voor meer info: skao.nl). Het belangrijkste doel is om binnen ons eigen werkproces verdere energiebesparing te bewerkstelligen én daarmee de CO2 uitstoot te verlagen.

 

A. Inzicht:
Middels het plaatsen van informatie op onze website willen wij inzicht verschaffen in ons CO2 reductiebeleid. Ook heeft Broeze een EnergieManagementActieplan opgesteld om inzicht te geven in de vastgestelde besparingsdoelen en te nemen maatregelen.

 

 

B. Reductie:
Als doelstelling hebben we gesteld om 10% te willen besparen op onze CO2 uitstoot over een periode van 3 jaar (2020) ten opzichte van het referentiejaar 2015.

 

 

C. Communicatie:
Half jaarlijks zal er op de website een nieuwsbrief worden geplaatst welke verdere inzicht verschaft in ons energieverbruik en de CO2 uitstoot.

 

 

Duurzaam MKBD. Participatie:
Om inspiratie op te doen m.b.t. energie besparingsmogelijkheden én om opgedane kennis makkelijker te kunnen delen heeft Broeze zich tevens verbonden als supporter van Duurzaam MKB. (Zie voor meer informatie: duurzaammkb.nl)

 

Onze positieve ervaring met het besparen op energie door de toepassing van LED verlichting is in onderstaande bijlage te lezen. Tevens is de informatie te benaderen via duurzaammkb.nl

 

 

Subsidie zonnepanelen Broeze Nijverdal
Aanvankelijk was het idee om alleen groene stroom in te kopen. Echter is deze visie later toch gewijzigd naar het zelfstandig opwekken van groene elektriciteit door middel van zonnepanelen. Hierdoor wordt Broeze Nijverdal meer zelfvoorzienend en beter voorbereid op de toekomst. Hierdoor wordt enerzijds de CO2 uitstoot beperkt, maar anderzijds worden er ook minder kosten gemaakt doordat er veel minder elektriciteit hoeft te worden ingekocht. Hierbij het document:

 

Gert Jan Broeze

Hallo, kan ik u helpen?

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over onze diensten of projecten of wilt u eens kennismaken? Neem contact met me op. Ik help u graag!

Neem contact op