0548 - 610730
[

Perronkappen station Groningen

Perronkappen station Groningen
,

Afgelopen week is ProRail gestart met de restauratie van de historische perronkappen op station Groningen. Maatregelen voor het geval zich extreme weersomstandigheden voordoen. Ook voor het behoud van de oude kapconstructie is restauratie nodig. Door de leeftijd van de monumentale kapconstructie voldoet deze niet meer aan de eisen en is groot onderhoud noodzakelijk.

Maatregelen
Voorafgaand aan de restauratie heeft ProRail een aantal preventieve maatregelen getroffen om er zeker van te kunnen zijn dat de kappen extreem harde wind kunnen blijven weerstaan. Hiervoor zijn betonblokken met staaldraden geplaatst, die de kappen op hun plek houden.

Zorgvuldige voorbereiding
Deze specialistische klus vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Broeze Nijverdal heeft voor dit project de stempelconstructies geproduceerd. Tevens zorgen wij voor de koppelplaten in de spanten om de spankabel te monteren. Dit alles moet ervoor zorgen dat de kappen bij extreme harde wind veilig op hun plek blijven.


, ]

Hallo, kan ik u helpen?

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over onze diensten of projecten of wilt u eens kennismaken? Neem contact met me op. Ik help u graag!