0548 - 610730

Staalconstructies van Broeze basis voor realisatie plants

Staalconstructies van Broeze basis voor realisatie plants

In dit blog maakt u kennis met onze engineeringsafdeling. Collega Bjorn Schwarte, engineer bij Broeze Nijverdal, schrijft in dit blog over de samenwerking met Zeton B.V. Indrukwekkende projecten, waarbij engineers intensief met elkaar samenwerken zodat er een uiterst nauwkeurig en technisch hooggekwalificeerd product tot stand komt.

Over Zeton B.V.

Zeton B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van klantspecifieke pilot plants en kleine productie plants voor de (petro)chemische, fijn chemische en farmaceutische industrie. Sinds de jaren ’80 is Zeton uitgegroeid tot één van de meest succesvolle ondernemingen als het gaat om het leveren van installaties die gebruikt worden voor het opschalen van kennis intensieve productieprocessen in deze nichemarkt. De installaties, die allemaal custom made ontworpen zijn, vinden hun aftrek in research centra en kleine commercieel fabriekscomplexen, die zich concentreren op polymeer- en fijn/specialistische chemie, (petro)chemie en (bio)farmaceutische industrie. Zeton ontwerpt en bouwt deze pilot plants voor veelal multinationals over de hele wereld.

Modulaire ‘’plants’’

In opdracht van Zeton B.V. vormen de staalconstructies van Broeze Nijverdal de basis voor de realisatie van deze plants wereldwijd. Door een maatwerk aanpak, is Zeton in staat om de eisen van haar opdrachtgevers om te zetten in hoogwaardig op maat gecreëerde systemen. Iedere installatie wordt daarom naar klantwens gerealiseerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste innovaties in procesontwerp, meet en regeltechniek en de hoogste veiligheidsstandaarden. Dit maakt dat de plants meestal worden samengebouwd uit verschillende frames, platformen en trappen. De uitvoering van de frames is uiteindelijk afhankelijk van het proces, locatie en de klantspecifieke eisen en wensen. De plants worden volledig bij Zeton in Enschede opgebouwd. Hier wordt de installatie ook getest.

Engineering Broeze

In de engineeringsfase werken wij met onze eigen engineeringsafdeling intensief samen met de engineers van Zeton. 3D modellen worden via een sharepoint omgeving met elkaar uitgewisseld, waardoor de status van de engineering nagenoeg “real time” is. Tijdens de engineering wordt er rekening gehouden met een breed scala aan verschillende disciplines, waaronder: equipment, electrical, piping, plating. Wij van Broeze Nijverdal houden tijdens het engineeringsproces nauw contact met de engineers van Zeton.

Montage
De pilot plants worden bij Zeton in Enschede opgebouwd. Met behulp van onze eigen montageploeg van Broeze worden de onderdelen geassembleerd. Daarna volgt de testfase. Na het testen van de opgebouwde installatie, wordt het geheel gedemonteerd en gaan de onderdelen op transport naar de eindlocatie. Het voordeel van deze werkwijze is dat de montage en het in gebruik nemen “on site” aanzienlijk sneller en efficiënter is.

Timelapse project Mekong

Onderstaande video met timelapse geeft een indruk van één van de projecten van Zeton B.V. waar wij als Broeze Nijverdal onze bijdrage aan hebben geleverd. Het betreft een project van Avantium N.V., projectnaam Mekong. De frames voor dit project is een gelaste constructie met een afmeting van 5.800 x 2.200 x 3.000 mm.

Wilt u meer weten over onze engineeringsafdeling of onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op info@broeze.nl

Hallo, kan ik u helpen?

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over onze diensten of projecten of wilt u eens kennismaken? Neem contact met me op. Ik help u graag!