0548 - 610730
[

Waalbrug Nijmegen

Waalbrug Nijmegen
,

Rijkswaterstaat is gestart met de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen. De waalbrug is een stalen boogbrug en bestaat uit vijf overspanningen. Onder het betondek liggen langsliggers en dwarsliggers ter ondersteuning van het wegdek. Als gevolg van ernstige corrosie wordt een gedeelte van de langsliggers, de eind-dwarsdragers en de vasthoud constructie vervangen. Lees hier meer over het project: www.broeze.nl/waalbrug

Opdrachtgever en projectgegevens
In opdracht van aannemerscombinatie Team Waalbrug heeft Broeze diverse langsliggers, eind-dwarsdragers en de vasthoud constructie geproduceerd. De onderdelen worden conform NEN-EN-1090-2 Exc. 4 en aanvullende eisen uit de ROK (richtlijnen ontwerp kunstwerken) van Rijkswaterstaat vervaardigd.

Over de Waalbrug
In 2019 is een start gemaakt met de renovatie van de Waalbrug. De Waalbrug is een belangrijke schakel voor het lokale verkeer in Nijmegen en het regionale verkeer tussen Nijmegen en Arnhem. Er komt een nieuw wegdek en de staalconstructie wordt geschilderd en verstevigd. Na de renovatie kan het verkeer ook in de toekomst snel en veilig over de brug rijden.


, ]

Hallo, kan ik u helpen?

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over onze diensten of projecten of wilt u eens kennismaken? Neem contact met me op. Ik help u graag!