0548 - 610730

Lisanne bij Broeze

Lisanne bij Broeze

Even voorstellen | Lisanne is 17 jaar en doet de opleiding Allround Constructiewerker aan de REMO in Rijssen. Twee dagen in de week gaat ze naar school. De andere drie dagen leert ze bij ons alles op het gebied van constructie- en metaalbewerking. Inmiddels werkt Lisanne volledig mee in ons team. Hoe zij dit ervaart? Dat lees je in haar blog.


Lisanne; ‘vanaf het begin was de begeleiding bij Broeze erg goed geregeld’. Mijn directe stagebegeleider is Erwin. Hij kan mij heel goed uitleggen wat en hoe ik iets moet doen. Maar ik kan hier bij alle collega’s terecht voor vragen en hulp. Als ik iets niet goed weet, dan is er altijd wel iemand die mij uitleg kan geven en kan helpen. Das is heel prettig.


Over het algemeen heerst er nog wel snel een oordeel over meiden in de techniek. Bijvoorbeeld, dat het te zwaar zou zijn. Dat ervaar ik zelf helemaal niet zo. Twee jaar geleden heb ik besloten om een opleiding in de metaal te gaan volgen. Mijn vader werkt ook in de metaal. Het leek mij ook heel gaaf om zelf te gaan lassen.


Dit is nu mijn tweede jaar bij Broeze en het bevalt mij heel erg goed. Het leuke aan Broeze is dat ik hier van alles mag doen, zoals lassen. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik leer ook veel over de verschillende bewerkingen zoals het boren, zagen en slijpen. De afwisseling in het werk vind ik juist mooi en het is ook heel erg tof dat ik aan alles mag meewerken. Soms zie ik iets voorbijkomen en dan denk ik, oh wacht daar heb ik ook aan gewerkt. Dat is best gaaf.


Wat ik hierna ga doen? Helemaal zeker weet ik het nog niet, maar het lijkt mij ontzettend mooi om te gaan onderwater lassen. Het is best moeilijk werk en ik weet ook niet of mij dat gaat lukken, maar lassen vind ik gewoon het allermooiste wat er is.


Voor iedereen die een opleiding in de metaal doet of wil gaan doen kan ik alleen maar zeggen dat Broeze als stagebedrijf ontzettend leuk is. Je bent hier echt een collega en je mag hier heel veel verschillende werkzaamheden doen waardoor je heel veel leert.


Lisanne